NAPAR Z LIŚCI MALIN I LIŚCI PORZECZKI
przygotowanie – Jacek Proszyk
NAPAR Z MIĘTY I MELISY
przygotowanie – Jacek Proszyk
KONFITURA Z MIRABELEK Z CYNAMONEM
przygotowanie – Jacek Proszyk
SAŁATKA Z HOSTY (FUNKII)
ingrediencje: hosta, macierzanka, melisa, różne gatunki mięty, czerwony grejpfrut, pomarańcza, sos winegret; przygotowanie – Grażyna Cybulska
ZUPA SZCZAWIOWA
ingrediencje: szczaw, marchew, pietruszka, cebula, czosnek, tymianek, majeranek, pieprz, oliwa
przygotowanie – Justyna Łabądź
SAŁATKA Z HOSTY (FUNKII) – WEGAŃSKA
ingrediencje: hosta, macierzanka, melisa, różne gatunki mięty, czerwony grejpfrut,
pomarańcza, ser mozzarella, sos winegret; przygotowanie – Grażyna Cybulska
PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO
ingrediencje: liście czosnku niedźwiedziego, makaron, orzechy nerkowca, orzechy pinii, orzechy włoskie, czarnuszka, ziarna słonecznika, suszone morele, olej lniany
przygotowanie – Grażyna Cybulska
TARTA POKRZYWOWA
Spód: mąka pszenna, jajka, śmietana, masło. Góra: pokrzywa, jajka, śmietana, gałka muszkatałowa, ser feta; przygotowanie – Małgorzata Krzempek
MŁODE MĘSKIE CZUBKI SOSNY W CZEKOLADZIE
czekolada deserowa, pieprz cayenne, mleko; przygotowanie: zbieranie sosny – Jacek Proszyk; przyrządzenie – Lucyna Wylon
SERNIK Z GALARETKĄ Z KWIATAMI LILAKA (BZU)
ingrediencje: kwiaty bzu, twaróg, jajka, cukier, śmietana, sok z limonki, sok z cytryny i pomarańczy, żelatyna, budyń; przyrządzenie – Lucyna Wylon
GOŁĄBKI Z LIŚCI HOSTY Z PIECZARKAMI – WEGAŃSKIE
ingrediencje: liście hosty, dziki ryż, pieczarki, cebula dymka, bluszczyk kurdybanek ; przygotowanie – Agata Smalcerz
GOŁĄBKI Z LIŚCI HOSTY Z MIĘSEM
ingrediencje: liście hosty, ryż biały, cebula, mięso wieprzowe, bluszczyk kurdybanek; przygotowanie – Agata Smalcerz
SYROP Z KWIATÓW MNISZKA
ingrediencje: kwiaty mniszka, cukier; przygotowanie – Agata Smalcerz
SAŁATKA ZIOŁOWO-KWIATOWA
ingrediencje: podagrycznik, czosnaczek, mniszek lekarski, bratki, sos winegret; przygotowanie – Beata Tarnawa
NALEWKA JODŁOWA
ingrediencje: młode wiosenne przyrosty jodły, spirytus; zbieranie przyrostów jodły i wykonanie nalewki – sympatyk galerii
Od 2 października 2018 uruchomiony został nowy serwis galerii pod adresem: http://galeriabielska.pl/
_____________________________________________________________
Stara strona stanowi archiwum galerii: http://archiwum.galeriabielska.pl
Przekierowania z głównej strony