Potrawy z roślin dziko rosnących


NAPAR Z LIŚCI MALIN I LIŚCI PORZECZKI

przygotowanie – Jacek Proszyk

NAPAR Z MIĘTY I MELISY

przygotowanie – Jacek Proszyk

 

KONFITURA Z MIRABELEK Z CYNAMONEM

przygotowanie – Jacek Proszyk

 

SAŁATKA Z HOSTY (FUNKII)

ingrediencje: hosta, macierzanka, melisa, różne gatunki mięty, czerwony grejpfrut, pomarańcza, sos winegret; przygotowanie – Grażyna Cybulska

 

ZUPA SZCZAWIOWA

ingrediencje: szczaw, marchew, pietruszka, cebula, czosnek, tymianek, majeranek, pieprz, oliwa

przygotowanie – Justyna Łabądź

 

SAŁATKA Z HOSTY (FUNKII) – WEGAŃSKA

ingrediencje: hosta, macierzanka, melisa, różne gatunki mięty, czerwony grejpfrut,

pomarańcza, ser mozzarella, sos winegret; przygotowanie – Grażyna Cybulska

 

PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO

ingrediencje: liście czosnku niedźwiedziego, makaron, orzechy nerkowca, orzechy pinii, orzechy włoskie, czarnuszka, ziarna słonecznika, suszone morele, olej lniany

przygotowanie – Grażyna Cybulska

 

TARTA POKRZYWOWA

Spód: mąka pszenna, jajka, śmietana, masło. Góra: pokrzywa, jajka, śmietana, gałka muszkatałowa, ser feta; przygotowanie – Małgorzata Krzempek

 

MŁODE MĘSKIE CZUBKI SOSNY W CZEKOLADZIE

czekolada deserowa, pieprz cayenne, mleko; przygotowanie: zbieranie sosny – Jacek Proszyk; przyrządzenie – Lucyna Wylon

 

SERNIK Z GALARETKĄ Z KWIATAMI LILAKA (BZU)

ingrediencje: kwiaty bzu, twaróg, jajka, cukier, śmietana, sok z limonki, sok z cytryny i pomarańczy,  żelatyna, budyń; przyrządzenie – Lucyna Wylon

 

GOŁĄBKI Z LIŚCI HOSTY Z PIECZARKAMI – WEGAŃSKIE

ingrediencje: liście hosty, dziki ryż, pieczarki, cebula dymka, bluszczyk kurdybanek ; przygotowanie – Agata  Smalcerz

 

GOŁĄBKI Z LIŚCI HOSTY Z MIĘSEM

ingrediencje: liście hosty, ryż biały, cebula, mięso wieprzowe, bluszczyk kurdybanek; przygotowanie – Agata  Smalcerz

 

SYROP Z KWIATÓW MNISZKA

ingrediencje: kwiaty mniszka, cukier; przygotowanie – Agata  Smalcerz

SAŁATKA ZIOŁOWO-KWIATOWA

ingrediencje: podagrycznik, czosnaczek, mniszek lekarski, bratki, sos winegret; przygotowanie – Beata Tarnawa

 

NALEWKA JODŁOWA

ingrediencje: młode wiosenne przyrosty jodły, spirytus; zbieranie przyrostów jodły i wykonanie nalewki – sympatyk galerii

Od 2 października 2018 uruchomiony został nowy serwis galerii pod adresem: http://galeriabielska.pl/
_____________________________________________________________

Stara strona stanowi archiwum galerii: http://archiwum.galeriabielska.pl
Przekierowania z głównej strony

>>

Nasze profile:

 

Facebook galerii     instagram galerii     YouTube galerii

 

Google Open Gallery

__________________________

Biuletyn Informacji Publicznej

>>